Davids Gulvafhøvling

Gulvafslibning

Hvad er gulvafslibning og hvordan udføres afslibning af gulve?
Gulvafslibning er en proces hvor man fjerner den gamle behandling af et trægulv man sliber så derfor bruger man sandpapir/slibepapir som materialer.

Alle slags trægulve kan slibes, herunder parket gulve af eg, ask, ahorn, bøg osv. planke/bræddegulve af fyrretræsgulve og meget mere, kork, spånplader kan også slibes, de trægulve der er belagt er designet til slibning. gulvafslibning omfatter normalt tre faser: Forberedelse, slibning og overflade behandling med en beskyttende overflade for trægulvet.

Den moderne måde til afslibning opgaver er udført med specialiserede gulvsliber, poleringsmaskiner, kantsliber og en excentersliber til en god finish på kanterne. Størstedelen af ​gamle gulvbehandlinger fjernes med en gulvsliber enten med valse eller bælte system. De områder, hvor den store gulvslibemaskiner ikke kan komme til, såsom kanter, hjørner, og trapper, bliver slebet af en kantsliber, og ved efterbehandling af gulve, mellemslibes/poleres gulvet med en poleringsmaskine.

 

Arbejdsprocessen af gulvafslibning

Ved forberedelse af gulvafslibning er det første trin at alle søm som rager over brædderne/stavene dykkes/bankes ned. Sømne kan gøre  en alvorlig skade på gulvslibemaskinen, som bliver brugt. Hæfteklammer eller søm, der anvendes til at fastgøre tidligere belægninger (om nogen) fjernes for at reducere muligheden for beskadigelse. Nogle mærker eller typer klæbemidler, der er blevet anvendt til at sikre belægninger kan være nødvendigt at blive fjernet. Det kan tilstoppe papirer og rotorene af den anvendte maskine, og er der for mange søm eller klemmer kan det gå hen og blive umuligt at foretage gulvafslibning før end at alle søm er banket ned, eller fjernet. derfor kig grundigt på gulvet før du foretager dig en gulvafslibning.

Efter gulvet er frit for søm og andre ting banket i gulvet, påbegyndes slibning af gulvet. Det første snit udføres med grovt sandpapir for at fjerne gamle laklag og gøre gulvet jævnt og  fladt. Den store slibemaskiner bruges i hele korn af træet. Det mest almindelige papir, der anvendes til den første snit er enten korn 24 el 40 (langt efter hvilken gulvbehandling der er på gulvet). og som også nævnt ovenstående. De områder, hvor den store gulvslibemaskiner ikke kan komme til, såsom kanter, hjørner. bliver afslebet af en kantsliber med samme korn sandpapir som resten af ​​gulvet. Hvis fyldning af huller & opfugning mellem planker er ønsket er dette den fase, hvor dette som regel sker. korn 80 papir anvendes sædvanligvis til det andet snit. Der slibes altid med træets retning for at den endelig og pæne finish og at fjerne ridser. Til sidst afsluttes der med et fint sandpapir for at få en glat og pæn overflade til at skabe den endelige finish. Hos Davids gulvafslibning sliber vi til om med korn 120.

Den slebet gulv er belagt med polyurethan, olier eller andre forseglingsmidler. Disse er ofte meget giftig, så iført en egnet ansigtsmaske anbefales.

 

Ring her og nu på 50151566 og få et tilbud på gulvafslibning

gulvafslibning

Gulvafslibning

Her kan du se film med gulvafslibning.